V zátopovém území vodní nádrže Skalka a Jesenice jsou nové informační cedule. Foto: Povodí Ohře
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ve vybraných lokalitách v zátopovém území vodních děl Skalka a Jesenice instalovali vodohospodáři značky, které veřejnost informují o pravidlech chování. Na břehy je zakázáno vjíždět vozidly, rozdělávat zde oheň či stanovat. Rybaření, koupání či procházky si návštěvníci mohou užívat i nadále.
 


 
"Na březích vodních děl Skalka a Jesenice jsme ve vybraných lokalitách nainstalovali informativní značky. Jejich cílem je zamezit činnostem, které jsou z našeho pohledu jako správce vodních děl nežádoucí. Jedná se zejména o zákaz vjezdu a parkování vozidel, stanování a rozdělávání ohňů na pozemcích, které jsou v našem majetku, a o něž se musíme řádně starat," uvedla mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

Jedná se o zátopové území, tedy prostor, který není určen ke vjezdu a parkování vozidel. Obecné užívání povrchových vod, jako je vstup na pozemky, rekreace či rybaření, není tímto opatřením nijak omezeno. "Zátopové území vodních nádrží Skalka a Jesenice je součást veřejného prostoru s přírodním charakterem, proto ho chraňme a udržme v čistotě. Všem návštěvníkům děkujeme za pochopení a respektování značek," dodala mluvčí na závěr.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru