PODCAST: Na vrchol Panské rozhledny vede 207 schodů, po jejich zdolání máte Krušné hory jako na dlani
Foto: Martina Nováková
Výlety

Karlovarský kraj - V dnešním tipu na výlet vás zavedeme do Karlovarského kraje, kde se u obce Drmoul nachází Panská rozhledna.

Panská rozhledna je součástí věže mobilního operátora na kopci Panský vrch (650 m) u obce Drmoul u Mariánských lázní, zhruba 35 km jihovýchodně od Chebu. Rozhledna byla postavena v roce 2008 a její celková výška činí 55 metrů. Vyhlídková plošina je ve výšce 40 metrů a vede na ni 207 schodů.

Rozhledna nabízí za vhodného počasí výhled na Český les, Krušné hory, Slavkovský les i Smrčiny, a také na Mariánské lázně, Dyleň a Lázně Kynžvart. Během zimních měsíců je z bezpečnostních důvodů uzavřena.

Až k rozhledně se dá dojet autem, a to po silnici, která vede z Drmoulu na Tři Sekery. Od Panského vrchu pokračuje naučná stezka přes židovský hřbitov a kolem minerálních pramenů.

Rozhledna je přístupná denně a volně v období od 15. března do 30. listopadu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru