TIP NA VÝLET: Radobýl, Sedlo, Milešovka. Z rozhledny Radejčín uvidíte vrcholy Českého středohoří jako na dlani
Foto: Martina Nováková
Výlety

Dubice - Rozhledna Radejčín, někdy nazývaná „rozhledna Dubice“ se nachází na bezejmenné kótě 375 m n. m. v Českém středohoří. Stojí cca 600 metrů vzdušnou čarou od železniční zastávky Radejčín, jihozápadně od vsi Dubice. Rozhledna se nachází na území okresu Litoměřice.

HISTORIE ROZHLEDNY

Rozhledna, která vznikla jako součást vysílače mobilního operátora Vodafone, byla dokončena v listopadu 2009. Protože nebyla vyřešena otázka jejího zpřístupnění, rozhledna byla oficiálně otevřena pro veřejnost až v červenci roku 2010.

TECHNICKÉ PARAMETRY

Celková výška kovové věže je 30 metrů, vyhlídková plošina se nachází ve výšce 20 metrů a cestou k ní je nutno překonat 97 schodů po vnitřním točitém schodišti. Část rozhledny pod ochozem je zajímavě opláštěna.

PŘÍSTUP

U železniční zastávky Radejčín je nejlepší zaparkovat auto a poté se vydat pěšky po žluté turistické značce. Za necelý 1 km stoupání do velmi mírného kopečka dorazíte k cíli.

VÝHLED

Z rozhledny je kruhový výhled na vrcholy Českého středohoří – Kletečnou, Vaňovský vrch, Varhošť, Deblík, Trabice, Plešivec, Strážiště, Radobýl, Sedlo, Milešovka, jde vidět i Říp nebo zřícenina hradu Kamýk u Litoměřic, na severozápadě pak hřeben Krušných hor.

OTEVÍRACÍ DOBA

Rozhledna je volně přístupná denně od 10 do 18 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru