Mariánskými Lázněmi budou znít melodie Fryderyka Chopina
Mariánské Lázně - fontána. Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Mariánské Lázně - Ke kulturnímu dění v Mariánských Lázních patří neodmyslitelně již desítky let mezinárodně uznávaný festival Fryderyka Chopina. Ten se letos uskuteční ve dnech 12. až 19. srpna. Přehlídku klasické hudby, známou daleko za hranicemi našeho regionu, každoročně podporuje i Karlovarský kraj. Program ale nebude probíhat pouze v lázeňském městě, milovníci hudby si mohou vychutnat několik koncertů také na Zámku Kynžvart či v Klášteře Teplá.

Tradiční Chopinův festival v Mariánských Lázních se letos koná už po čtyřiašedesáté. Akci pořádá Společnost Fryderyka Chopina a každoročně jí navštíví až kolem pěti tisíc příznivců klasické hudby. Jedinečný zážitek je čeká už na sobotním zahajovacím koncertu ve Společenském domě Casino, kde se mohou těšit na výjimečnou hru profesora Ivana Klánského. Ve středu zde pak zahraje Komorní filharmonie Pardubice s dirigentem Georgiosem Balatsinosem, rodákem z Řecka, který nyní žije ve Švýcarsku. Jako sólista na violoncello se představí Alexander Hülshoff z Německa. Ve čtvrtek proběhne v městském divadle koncert mladého, ale již známého a talentovaného klavíristy Tomáše Vrány, vítěze klavírní soutěže pořádané v rámci festivalu. Během vystoupení zazní nejenom skladby Fryderyka Chopina, ale také dalších známých skladatelů.

Nahlédnout do bohatého programu 64. Chopinova festivalu, který kromě koncertů zahrnuje i výstavy, přednášku a mnohé další, můžete na webu akce. Vstupenky lze zakoupit v informačním centru nebo v městském divadle.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru