CHYSTÁ SE: Dožínky na milíkovském statku budou již tuto sobotu
Foto: Muzeum Cheb
Karlovy Vary

Milíkov - Na sobotu 19. srpna připravilo chebské muzeum akci nazvanou Dožínky na milíkovském statku, kterou bude hostit zrekonstruovaný hrázděný statek v nedalekém Milíkově.

Po celý den bude připraven bohatý program. Vnitřní i venkovní prostory statku oživí ukázky tradičních řemesel a prací, které v minulosti patřily k životu na hospodářství jako například pletení košíků, výroba štípaných šindelů, ruční mlácení obilí, předení na kolovratu či paličkování krajek. Některé práce a řemesla si bude možné vyzkoušet. Chybět nebudou ani domácí zvířata, které představí chovatelé z Lipové, či historická zemědělská technika, kterou dovezou členové Traktor klubu Skalná. Těšit se můžete i na komentované prohlídky statku. Pro děti budou připraveny dnes již pozapomenuté dětské hry, které si jistě rádi připomenou i jejich rodiče a prarodiče.

O dobrou náladu se postará doprovodný folklórní program. S ukázkami hry na citeru a zpěvem v egerlandském nářečí vystoupí rodinné duo Målaboum z Plachtína u Nečtin, lidové písničky zahraje harmonikář František „Franz“ Severa z Rudného u Nejdku. O dudáckou muziku se postará Milan Jelínek z Aše. Děti se mohou těšit na odpolední pohádku v podání herců chebského divadla.

Představí se také úspěšné regionální potraviny a výrobky. Chybět nebude ani občerstvení, protože dožínky se bez dobrého jídla a pití nikdy neobešly.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru