OBRAZEM: Čtyři měsíce poté! Jak vypadají následky extrémní bouře ve Stebně dnes?
Stebno na konci června a nyní. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Stebno – Vesničku Stebno na Podbořansku zná od června velká část Česka. Jev zvaný downburst tam 24. června napáchal škody za desítky milionů korun. Jak to vypadá v malebné části Ústeckého kraje po řádění živlu po čtyřech měsících?

Downburst ve Stebně byl podle mnohých nejničivějším projevem extrémní bouřky, která se tudy kdy prohnala. Místní přirovnávali přírodní jev k tornádu a v prvních dnech se také napáchané škody připisovaly právě vzdušnému trychtýři, který ve stejnou dobu ničil jihomoravské obce.

Nakonec ale meteorologové popsali jev právě jako downburst. Na pojmenování nezáleží, škody byly ničivé jako při tornádu. Lidem odlétly střechy i kusy domů, ve vesnici nezůstal stát celý jeden strom. Zmizely ploty, vybavení zahrad. Odhadovaná výše škod řadí červnovou bouřku mezi nejhorší přírodní katastrofy na Podbořansku.

Po čtyřech měsících místní stále bojují s následky. Staví nové střechy, bourají neopravitelné části stodol, garáží. Po vykácených stromech vznikly nové parky i hřiště. Nejvíce za vše hovoří naše včerejší snímky porovnané se stavem den po katastrofě.

Foto

edeniky 523

edeniky 524

edeniky 526

edeniky 527

edeniky 528

edeniky 529

edeniky 530

edeniky 531

edeniky 532

edeniky 533

edeniky 534

edeniky 535

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru