Ve škole dostali skvělý nápad! Kluci postavili pojízdný stánek a žákyně prodávají kávu a dorty
Pojízdný stánek s kávou. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Roudnice nad Labem – Snad tímto článkem nezpůsobíme problémy v mnoha severočeských školách. Ale jde o nápad, který si přímo říká o to, aby se stal inspirací i pro ostatní. Povedla se zde myšlenka, jak využít vyučovaná řemesla v praxi a být zároveň velmi užitečný.

Před SOŠ a SOU v Roudnici nad Labem si můžete dát kávu a občerstvení z pojízdné minikavárny, ve které se dále prodávají výrobky místních kuchařů - cukrářů. A samozřejmě také káva. Za patnáct korun. Mimochodem lahodná. Není proto divu, že o přestávkách zde bývá fronta. Nakupují ale i ostatní kolemjdoucí.

„Byl to nápad, který jsme měli, aby žáci, ale i obyvatelé města Roudnice, měli ráno zpestření. Aby měli milé ráno. Naši autoklempíři a instalatéři vyrobili vozík a nyní do něj naši kuchaři vaří každé ráno kávu z místní litoměřické pražírny Zoban. A naši kuchaři pečou také sladké,“ říká ředitelka školy Helena Všetečková.

SOŠ a SOU Roudnice nad Labem vznikla 1. července 1999 sloučením Integrované střední školy, Odborného učiliště a Učiliště a Středního učiliště strojírenského, ke kterému došlo v rámci optimalizace škol v okrese. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště navazuje na dlouhou historii učňovského školství v Roudnici nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru