Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na 22 obcí z našeho regionu letos usilovalo o titul Vesnice roku. O vítězi krajského kola rozhodovala jedenáctičlenná hodnotitelská komise, která nakonec vybrala Děpoltovice na Karlovarsku. Obec s více než čtyřmi stovkami obyvatel suverénně porazila své soupeře, a kromě Zlaté stuhy získala i postup do celostátního finále.

„V letošním roce jsme evidovali nejvyšší počet přihlášených obcí ze všech krajů a třetí nejvyšší počet v našem regionu od roku 2002, kdy se Karlovarský kraj do soutěže poprvé zapojil. Konkurence proto byla veliká a podle slov hodnotitelů nebylo rozhodování o vítězi a ostatních oceněných vůbec jednoduché. Nezbývá mi proto nic jiného, než pogratulovat všem obyvatelům Děpoltovic a zejména pak paní starostce Štěpánce Luxíkové k zaslouženému vítězství. Věřím, že podobný úspěch se jim podaří zopakovat i v celostátním kole,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Soutěž Vesnice roku, která letos vstoupila již do 28. ročníku, se koná ve dvou kolech – krajském a celostátním. V rámci krajského kola navštíví hodnotitelská komise všechny přihlášené obce a během dvou hodin mají obce za úkol odprezentovat každodenní život v obci a informovat o aktivitách, které pro občany pořádají. Součástí hodnocení je také procházka obcí, během níž se porotci seznamují s realizovanými i plánovanými projekty a mají možnost poznat například místní podnikatele. A právě díky pestré a zajímavé prezentaci, do níž se zapojilo plno místních občanů, kteří předvedli nejen své výrobky, výtvory, ale také hudební a umělecká vystoupení, měla komise možnost poznat a po zásluze ocenit bohatý a všestranný život v obci Děpoltovice.

Slavnostní ocenění vítěze krajského kola a dalších vybraných obcí se uskuteční 26. července v Děpoltovicích. Pro zúčastněné obce jsou výsledky do poslední chvíle utajené, tudíž to, která obec obdrží jakou stuhu či diplom, bude za účasti hejtmana Karlovarského kraje, zástupců ministerstev a dalších vyhlašovatelů odtajněno až při samotném slavnostním aktu. Výsledky celostátního kola pak budou vyhlášeny 21. září v Uherském Hradišti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru