Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Ostrov - Za velký úspěch Karlovarského kraje, zastoupeného žáky autooborů ze Střední průmyslové školy Ostrov (SPŠ), lze považovat umístění družstva na 4. místě na Celostátní soutěži "AUTOMOBILEUM 2024". 

Soutěžní tým Karlovarského kraje složený ze žáků automobilních oborů SPŠ Ostrov - Jakub Zátko, Dominik Paňko, Václav Jech a René Padua se zúčastnil celostátní dopravní soutěže AUTOMOBILEUM 2024, která se konala na polygonu v Hradci Králové. Určena byla čtyřčlenným týmům jednotlivých krajů České republiky. 

Teoretická část probíhala první den v prostorách učeben Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Vocelova. Soutěžní disciplíny nejdříve žáky prověřily ze znalostí zákona o provozu vozidel na pozemních komunikacích formou testů na počítačích. V další části pak probíhalo rozpoznávání druhů provozních kapalin, identifikace parametrů pneumatik a náhradních dílů motorových vozidel. Druhý soutěžní den prokazovali žáci své řidičské a odborné dovednosti na polygonu S-DRIVE s.r.o. v Hradci Králové. Museli například provést výměnu kol osobního automobilu na čas, testováno bylo také ovládání osobního automobilu po vyznačené dráze v nízké rychlosti, na kluzné ploše slalom a průjezd zatáčkou, ovládaní elektromobilu slalom, příčné a podélné parkování, ovládání nákladního automobilu slalom, parkování, couvání a také jízda na koloběžce. 

Kluci bojovali, snažili se, co mohli a nakonec se jim povedlo vybojovat krásné čtvrté místo v celostátní soutěži krajských týmů. 

(Text SPŠ Ostrov, upraveno)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru