Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V pátek 24. 5. během dne se budou místy vytvářet bouřky, které budou ojediněle i silné, hlavně v pásu od Krušných hor až po Bílé Karpaty.


Bouřky budou doprovázené přívalovými srážkami a postupovat jen velmi pomalu k severu. Může v nich spadnout kolem 30 mm za krátký čas.

"V opakovaných bouřkách může napršet i kolem 50 mm srážek. S nižší pravděpodobností se v bouřkách mohou vyskytnout menší kroupy. Pásmo bouřek bude postupovat k severu a tak se ve Slezsku objeví až později odpoledne, pravděpodobně už s menší intenzitou," informuje Český hydrometeorologický ústav.

Odpoledne a večer se vytvoří bouřky i v jihozápadních Čechách. Také už by pravděpodobně neměly být tak intenzivní, avšak vzhledem k nasycenosti území mohou mít hydrologický dopad v podobě lokálních zatopení či rychlé reakci hladin menších toků.

"Bouřky čekáme i o víkendu, v případě potřeby budeme výstrahu v dalších dnech upřesňovat. Aktuální znění výstrahy sledujte na výstražném webu ČHMÚ," dodávají meteorologové.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru