Navezli stovky tun písku, připustí miliony litrů vody. Kamencové jezero zahajuje novou sezonu
Kamencové jezero z ptačí perspektivy. Loni a předloni otevíralo kvůli vládním nařízením později, letos už je to zase tradiční 1. květen. Zdroj: Zoopark Chomutov / Foto Roman Dušek
Výlety

Chomutov - Neděle 1. května. Po dvou letech protiepidemických odkladů startuje hlavní sezona na Kamencovém jezeře v tradiční čas. Vstupné se nemění a vody bude dost.

Brány Kamencového jezera se poprvé otevřou v neděli v devět hodin. A přestože květen bude podle meteorologů ještě chladný, areál určitě prázdný nezůstane. „Víme, že se k nám lidé těší, i když zrovna nepálí slunce,“ přitakává Věra Fryčová, ředitelka zooparku, pod nějž Kamencové jezero spadá. „Když není počasí na opalování nebo koupání, místní rádi přijdou na příjemnou jarní procházku,“ dodává.

Před novou sezonou tu zrekonstruovali další chatky v rekreační části, hlavní molo se dočkalo ošetřujícího nátěru, lodičky zase zcela nového přístaviště. „Řešíme zároveň, že je přestěhujeme blíž k restauraci Dřevák. Chceme tu část jezera, odkud lodičky vyplouvají, uvolnit spíše pro plavce,“ dodává Fryčová. Na pláže se už navozilo tři sta tun nového písku a je pravděpodobné, že se bude doplňovat ještě další.

Stejně jako loni čeká Kamencové jezero ještě dopouštění vody, aby se hladina dostala na běžnou hranici. Teď k ní chybí asi třicet centimetrů, které by měla ještě před létem doplnit voda z přivaděče. Do jezera tak přiteče ješta takřka padesát milionů litrů vody.

Vstupné zůstává na stejné výši jako v předchozích letech. Jednotlivé vstupné bude za padesát korun, permanentní vstupenka pak za 500 pro děti a seniory, za 700 pro dospělé. Pronájem kabinek také zůstává na ceně mezi 400 až 700 korun. „Prodej permanentních vstupenek i pronájem převlékacích kabinek už běží od poloviny dubna,“dodává k tomu vedoucí areálu Jan Klučerovský.

První větší akce pro veřejnost jsou v areálu plánované na červen. O víkendu 11. až 12. června to bude Velká cena Chomutov, celostátní závody mládeže v kanoistice, týden nato pak jedenáctý ročník Chomutovského Dragon Cupu, tedy závodu dračích lodí.
V průběhu letošní sezony započne také první etapa stamilionové přeměny areálu, konkrétně výstavba nového vchodu ve směru od parkoviště u Aquasvěta. Další velké investice, především přebudování vstupu z Přemyslovy ulice na takzvané Kamencové náměstí, jsou v plánu po sezoně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru