Šofér (25 let) nezvládl předjíždění a boural. Před jízdou si totiž pořádně přihnul!
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - Pětadvacetiletý muž z Chebu měl na konci ledna letošního roku řídit osobní automobil značky Renault. Při jízdě ve směru z Chebu do Aše měl na silnici číslo I/21 předjíždět v levém připojovacím pruhu nákladní automobil. Tento manévr ale nezvládl, a protože se již nedokázal zařadit do svého pruhu, mělo dojít ke střetu pravé části osobního automobilu s levou částí nákladního vozidla.

Na to ale neměl pětadvacetiletý řidič reagovat a měl pokračovat dál v jízdě. O několik minut později byl vypátrán a zastaven policejní hlídkou z obvodního oddělení Aš. "Při silniční kontrole byl řidič vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se podrobil a dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 2,16 a 2,01 promile," potvrdil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Lustrací v evidencích navíc policisté zjistili, že pětadvacetiletý muž není držitelem řidičského oprávnění. Svým jednáním měl při dopravní nehodě způsobit škodu přibližně 90 tisíc korun. Po provedených úkonech mu policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. "V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," uzavřel Jakub Kopřiva.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru