Foto zdroj: FCB Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla úřední kontrolu v restauraci Hostinec U Kaštanů, Rosnice 8, Karlovy Vary. Inspektoři uvnitř provozovny zjistili výskyt myšího trusu a plísní či znečištěná zařízení. S ohledem na tyto hygienické nedostatky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor.

Trus hlodavců jsme zjistili napříč téměř celou provozovnou, jejíž prostory byly vzájemně propojené, průchozí a bez vnitřních dveří, případně s dveřmi bez prahů. Proto nebylo možné vyloučit, že se hlodavci vyskytují i na místech (včetně barových prostor), kde inspektoři nezjistili výskyt jejich trusu. 

Inspektoři SZPI během kontroly kuchyně narazili na znečištěnou mikrovlnnou troubu a digestoř. V lednici se tvořila viditelná plíseň, navíc v ní byly skladovány nesourodé potraviny a suroviny na přípravu pokrmů, které se mohly vzájemně negativně ovlivňovat. Dvě mikrovlnné trouby byly uvnitř zrezivělé.

Plíseň se tvořila také na stěnách ve skladu, který měl navíc poškozený strop, ze kterého opadávala omítka. V čistotě nebyly udržovány ani barové prostory.

Více informací o provedené kontrole včetně kompletní fotodokumentace ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru