Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Polehávání zapáchajících bezdomovců ve Vřídelní kolonádě, opakované obtěžování lázeňských hostů žebráním a mnohdy i agresivní chování vůči zaměstnancům SPLZK generují téměř denní a mnohdy opakované výjezdy strážníků. Nevymahatelnost práva však podobná řešení činí jen málo efektivními. Tento mnohokrát v médiích zmiňovaný sociální problém netrápí jen Karlovy Vary, ale téměř celou republiku, efektivní nástroje však samospráva od státu stále nedostala. 

V Karlových Varech se rozhodlo vedení města a městská policie zapojit do řešení osvědčené asistenty prevence kriminality, kteří již v mnoha případech prokázali svůj význam pro město a jeho občany. Vzpomeňme jen na letité problémy na dopravním uzlu Dolní nádraží či na městských ubytovnách. Asistenti od května začnou sloužit na kolonádách v centru lázeňského území, přičemž jejich hlavní náplní bude komunikace s problémovými bezdomovci a jejich nasměrování na nízkoprahové sociální služby. Městská policie věří, že preventivní působení asistentů a především jejich denní nepřetržitá činnost pomůže uvedené problémy eliminovat. 

Pozitivní zprávou je, že významnou část finančních prostředků obdrží městská policie z dotačního programu „Prevence kriminality“ pravidelně vyhlašované ministerstvem vnitra. Asistenty čekají rovněž pravidelná školení, která budou reflektovat aktuální problémy spojené s výkonem této nelehké práce. Stejně jako u předešlých projektů budou mít 100% podporu strážníků. V průběhu června dojde k prvnímu vyhodnocení tohoto opatření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru