Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - O víkendu má být pěkně. Pokud ještě nevíte, co s volným časem, využijte nabídky Muzea Cheb k procházkám do přírody. V sobotu se můžete vydat za obojživelníky do Vackova a v neděli pro změnu za bobry do Aše. Trasy jsou vhodné pro všechny věkové kategorie.

Těžebny písků, štěrků, jílů i kameniva Chebska jsou bohaté biotopy. V letošním roce mají zájemci možnost zavítat s Muzeem Cheb do jílové jámy Vackov, a to již tuto sobotu 13. dubna. Na programu je nejprve praktická ukázka poznávání obojživelníků a následně procházka s pozorováním geologických zajímavostí, jarních rostlin a obojživelníků přímo v terénu. Sraz účastníku bude v 11 hodin u vstupu do těžebny jílů Vackov. Nezapomeňte na terénní obuv, oblečení a svačinu.

Bobr evropský zatím při svém návratu do české krajiny nenachází v oblasti kopcovité Aše trvalý biotop. V letošní zimě však bobři již potřetí obsadili rybník u Porcelánky. Přijďte se v neděli 14. dubna podívat, jaké pobytové stopy nám zde zanechávají a poslechnout si, jak si bobři v našem kraji žijí. Sraz bude v 10:15 hodin na parkovišti u nádraží Aš. I v tomto případě myslete na terénní obuv a oblečení.

Obě vycházky jsou součástí projektu s názvem „Pojďte s námi do přírody“, který běží v chebském muzeu již od roku 2005. V rámci něho je každoročně organizováno několik desítek přednášek, výstav, exkurzí a dalších akcí v regionu západních Čech od Domažlic až po Jáchymov. Více informací k jednotlivým akcím najdete na webu Muzea Cheb.​

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru