Policisté kontrolovali v Karlových Varech muže, z tašky přes rameno se mu linul silný zápach marihuany
Zajištěný materiál. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Začátkem července tohoto roku v Karlových Varech v brzkých ranních hodinách hlídka policie obvodního oddělení Karlovy Vary v rámci zajišťování veřejného pořádku prováděla kontrolu 21letého muže z Karlových Varů. V době kontroly měl mít muž přes rameno tašku, ze které byl cítit silný zápach drogy marihuany.

Muž se hlídce přiznal, že má u sebe drogy. Policistům měl vydat několik igelitových sáčků s rostlinnou látkou o celkové hmotnosti přes 27 gramů. Policisté ho zadrželi a eskortovali na místní policejní služebnu. Po provedených procesních úkonech byl muž propuštěn na svobodu.

Zajištěný materiál byl odeslán ke znaleckému zkoumání. Z odborných výsledků bylo prokázáno, že se jedná o látku s obsahem D-9-tetrahydrokanabinolu, neboli o marihuanu.

Mladý muž si nyní převzal od policistů usnesení o zahájení trestního stíhání. Je obviněn ze spáchání přečinu Přechovávání omamné a psychotropní látky. V případě prokázání viny může soud podezřelému uložit až roční trest odnětí svobody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru