Krajský přebor policejních psovodů ovládli za jednotlivce Martin Havlíček z Chebu se služebním psem Cooperem
Nejlepší trojice mezi jednotlivci. Foto zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V první polovině května se v Karlovarském kraji konal další ročník přeboru ve výkonu služební kynologie O pohár ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pro rok 2022. Jak již název napovídá, tak závod se uskutečnil pod záštitou brig. gen. Mgr. Petra Macháčka, ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Závodů se zúčastnilo 8 nejlepších psovodů z územních odborů Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. Jednotlivé disciplíny byly zaměřeny na praktický výkon služeb. Své schopnosti měřili ve třech disciplínách, a to pachové práce, obrana a poslušnost. Účelem bylo prověření připravenosti služebních psů, ale taktéž předání zkušeností jednotlivých psovodů.

Během čtyřdenních závodů bylo k vidění mnoho skvělých výkonů. Kategorii pachových prací nakonec vyhrál pprap. Jaroslav Bašta ze Sokolova se svým služebním psem Taronem. Kategorii obranných prací ovládl, již tradičně, pprap. Martin Havlíček z Chebu se svým služebním psem Cooperem.

Právě pprap. Martin Havlíček se svým služebním psem nakonec kraloval i mezi jednotlivci. Na druhém místě skončil pprap. Zdeněk Prokop ze Sokolova se svým služebním psem Egonem a třetí skončil mezi jednotlivci nestor kynologie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje prap. Luboš Šmolík z Chebu se služebním psem Dagem.

Mezi družstvy se z prvenství mohli radovat psovodi z územního odboru Cheb, kteří za sebou nechali kolegy ze Sokolovska i Karlovarska. Psovodem praxe byl vyhlášen pprap. František Kůta z Chebu se svým služebním psem Yrolem.

Vítězům gratulujeme a všem ostatním přejeme v jejich práci hodně úspěchů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru