Policie sdělila podrobnosti k tragickému pádu letadla na Chebsku a zároveň žádá veřejnost o pomoc
Foto zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Chebsko - V neděli dne 14. srpna 2022 kolem 15:30 hodin došlo z dosud nezjištěných příčin v Podhradu na Chebsku k pádu stíhacího letadla z 2. světové války. Letadlo, které bylo součástí ukázky v rámci společenské akce „Letecký den Cheb“, se zřítilo na pole poblíž rodinného domu.

Osmapadesátiletý pilot letadla bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Dále došlo k lehkému zranění jedné ženy, kterou měla zasáhnout část úlomku z letadla.

Na místě události zasahovaly všechny složky IZS. Nasazen byl i policejní vrtulník a dron Letecké služby, kteří nám pomáhali monitorovat a ohledávat místo události ze vzduchu. Místo jsme zároveň dokumentovali i za pomoci 3D Scanneru.

"Na vyšetřování příčiny nehody spolupracujeme s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Komunikace v místě události byla po dobu vyšetřování nehody zcela uzavřena. Na místě jsme zasahovali do pozdních večerních hodin. Krátce po 23. hodině byly odklizeny trosky letadla a zajištěny pro účely dalšího zkoumání. I během dnešního dne probíhá na místě šetření," uvádí mluvčí policistů Kateřina Pešková.

"Zároveň žádáme veřejnost o spolupráci. Pokud někdo viděl pád letadla nebo má pořízené kamerové záznamy, kde je pád zaznamenán, ať se nám ozve na linku 158," obrací se na veřejnost Pešková.

1508padletadla2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru