Karlovarský folklorní festival přináší do muzea výstavu a odpoledne s lidovou hudbou
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - ​27. ročník Karlovarského folklorního festivalu již klepe na dveře a právě s touto kulturní akcí s mezinárodní účastí je spojen také doprovodný program. Jedna z jeho částí bude k vidění v Muzeu Karlovy Vary. O akci informuje Krajský úřad Karlovarského kraje. ​

V prostorech karlovarského muzea budou vystaveny kroje a hudební nástroje, které se používaly v minulosti na Karlovarsku. Výstava připomene také výrazné osobnosti spjaté s lidovou písní a tvorbou. Mezi nimi nechybí například lidový básník a písničkář Anton Günther nebo zakladatelka Souboru písní a tanců Dyleň a folkloristka Aleša Balounová.

Výstavu je možné zhlédnou od 1. do 13. září, vernisáž se uskuteční v sobotu 3. 9. 2022 ve 14 hodin, a to v rámci folklorního odpoledne, na kterém se představí Soubor písní a tanců Dyleň, Lidová muzika folklorního soubotu Stázka a Pěvecký sbor Umaruš. Program v muzeu potrvá do 16 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru