Žáci Hotelové školy v Mariánských Lázní připraví tisíc štrúdlů na festival jablek
Foto: město Mariánské Lázně
Karlovy Vary

Mariánské lázně - Velmi oblíbená podzimní akce s vůní jablečného štrúúúdlu Lázeňský festival jablek se koná v neděli 9. října od 10:00 hodin na kolonádě v Mariánských Lázních.

Součástí programu bude slavnostní výstava „Stromy v krajině“, výstava starých regionálních odrůd ovoce za účasti pomologa s ochutnávkou či hlasování do soutěže Českého zahrádkářského svazu o Nejkrásnější jablko. Festival zpestří hudební vystoupení bluesové skupiny Bád Boys nebo blues-folkové kapely Holeček&Marcel Project.

Děti na festivalu se také nebudou nudit; budou moci prokázat své schopnosti v soutěži Jablko z pohádky a v hrách s tematikou ovoce nebo se účastnit tvůrčí dílny pro děti i dospělé.

Nejoblíbenější častí festivalu bude ale soutěž o Nejchutnější jablečný moučník v Mariánských Lázních. Příjem výrobků do soutěže začne v 8.30, potom bude moučníky hodnotit porota a výsledků se dočkáme ve 13.25.

Jedním z partnerů festivalu je Hotelová škola v Mariánských Lázních. Studenti této školy upečou dva dny před zahájením festivalu 1000 jablečných štrúdlů pro všechny návštěvníky i občany města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru