Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Na 80 prací bylo letos přihlášeno do výtvarné soutěže pro seniory s názvem „Věk pro nás není překážkou“, kterou vyhlásil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. Za posledních několik let se jedná o nejvyšší počet došlých děl. Zájem o účast v soutěži tak každoročně stoupá a nás těší, že máme v regionu stále více kreativců, kteří i v pokročilém věku nepřestávají být aktivní a chtějí se pochlubit tím, co umí.

V porotě zasedli stejně jako v minulých letech ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, vedoucí výtvarného oboru ze Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary Ivana Sedláčková a profesionální fotografka Stanislava Petele. Hodnotily se tři soutěžní kategorie, a sice ruční práce, fotografie a obrazy (kresba, malba, grafika). Z každé kategorie byla vybrána tři nejlepší díla bez ohledu na pořadí. O tom, že věk je pro soutěžící skutečně pouze číslo, se přesvědčila i samotná porota. Nejstarší přihlášené výtvarnici je úctyhodných 93 let.

„Hodnocení bylo opět velice náročné. Při výběru jsme se řídili hlavně tím, aby dílo bylo autorské, aby inspirace vycházela z vlastního prožitku a nebyla zprostředkována z nějaké předlohy. U řemeslných prací jsme samozřejmě museli vzít v potaz i to, jak zvládli soutěžící techniku, kterou si zvolili. Rád bych ale zdůraznil, že u většiny děl se nám líbilo, že jejich autoři mají pozitivní vztah k životu a k výtvarné kreativní práci,“ uvedl ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční na začátku dubna. Kromě klasických cen bude udělena ještě cena Českého rozhlasu Karlovy Vary, který je mediálním partnerem soutěže. Všechny práce soutěžících si pak veřejnost bude moci prohlédnout na doprovodné výstavě, která bude k vidění ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje po celý duben.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru