Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovy Vary – Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje společně se Zdravotnickou záchrannou službou Karlovarského kraje ve spolupráci s Odborem bezpečnosti a krizového řízení a Odborem školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Karlovarského kraje pořádá informačně vzdělávací semináře na téma Bezpečnost ve školách a školských zařízeních v případě vzniku mimořádné události.

V současné době probíhají úvodní tři semináře, které jsou určeny zejména ředitelům a dalším zástupcům jednotlivých školských zařízení v Karlovarském kraji. První seminář se uskutečnil na konci února v Karlových Varech, konkrétně v prostorech Prvního českého gymnázia Karlovy Vary. Druhý seminář se uskuteční dnes, tedy v pátek 8. března v prostorech Gymnázia Cheb. Třetí seminář se koná ve středu 13. března na sokolovském gymnáziu.
 
„V rámci semináře je připraveno několik témat, a to školy a školská zařízení jako měkký cíl, bezpečnost žáků ve školách, varovné signály, jejich rozpoznání a využití, osobní bezpečnost, bezpečí žáků, studentů a kolegů, co dělat v případě útoku a nechybí ani metodika „U-S-B“, tedy Uteč, schovej se a bojuj. Na závěr každého semináře je diskuze všech přítomných," popsal náplň školení policejní mluvčí Jakub Kopřiva.
 
Na seminářích přednáší krajský metodik Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pro ochranu měkkých cílů, policejní psycholožka, krizová interventka a policejní psycholog.
 
Po těchto prvotních třech přednáškách se budou tyto odborné přednášky konat v jednotlivých školských zařízeních v regionu, konkrétně v základních a mateřských školách, které o přednášky projeví zájem.
 
Metodické semináře pro pedagogy pořádají policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje již několik let, a to včetně středních škol. Proškolena tak byla řada zaměstnanců jednotlivých škol.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru