V pondělí začíná oprava části Chebského mostu. Práce budou probíhat za provozu. Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V pondělí 18. března bude v Karlových Varech zahájena rozsáhlá oprava Chebského mostu III, tedy přemostění průtahu městem. Práce budou probíhat za provozu, vždy v jednom jízdním pruhu tak, aby byla zachována obousměrná průjezdnost úseku. Dočasně zde bude snížena nejvyšší povolená rychlost. Chodcům bude vždy k dispozici jeden z chodníků. Termín dokončení byl stanoven na 30. srpna letošního roku.

„Smyslem důkladné opravy přemostění průtahu městem je dostat jej do patřičné technické kondice a připravit tento úsek na dopravní zátěž spojenou s chystanou rekonstrukcí historické části Chebského mostu, kterou zatím připravujeme po stránce projektové a administrativní. Oprava Chebského mostu III potrvá do konce srpna, což je kompromisní řešení vzhledem k tomu, že jsme chtěli v maximální možné míře zachovat provoz,“ vysvětluje radní pro dopravu Petr Bursík.

Součástí oprav bude bourání stávajících říms a výstavba nových, kompletní obnova povrchů vozovky i chodníků, oprava dilatací, repase zábradlí atd. Zhotovitelem je společnost Strabag Silnice a.s., náklady činí 14,8 mil. Kč bez DPH.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru