Místo loupeže. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarští kriminalisté se zabývají dvojnásobnou loupeží, ke které mělo dojít ve čtvrtek 25. dubna letošního roku krátce před 13. hodinou v Karlových Varech, konkrétně v ulici Západní, poblíž stanice vlaků dolní nádraží a autobusových zastávek Karlovy Vary – Terminál, respektive v nedalekém podchodu pod ulicí Západní spojující Chebský most a ulici Varšavskou.

Třiatřicetiletá žena měla nejdříve přistoupit k procházející mladé dívce a pokusit se jí z ramene strhnout kabelku. Zároveň jí měla fyzicky napadnout několika ranami pěstí a přitom na ní křičet, aby jí dala finanční hotovost, kterou má u sebe. Po chvíli se dívce podařilo z místa utéct.

"Následně se měla třiatřicetiletá žena na stejném místě postavit do cesty procházejícímu muži a chtít po něm cigaretu. Muž se snažil z místa odejít, ale žena mu v tom zabránila a přitom mu začala tahat za tašku, kterou měl přes rameno. Zároveň ho několikrát udeřila pěstí do ramene a stále požadovala, aby jí dal cigaretu. Žena mu měla začít vyhrožovat vážnějším násilím a muž na to zareagoval tak, že ženu v obraně udeřil. Následně měl další kolemjdoucí muž ženu zpacifikovat, zatímco muž, po kterém chtěla žena cigaretu, z místa utekl směrem k autobusovým zastávkám. Z místa následně odešel i druhý muž, tedy muž, který ženu zpacifikoval," popsal případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Kriminalistům by při vyšetřování případu velmi napomohlo, kdyby se přihlásil odvážný kolemjdoucí, který ženu zpacifikoval a mohl by jako očitý svědek napomoci k objasnění průběhu a způsobu napadení poškozeného muže.

"Zároveň kriminalisté žádají další případné svědky těchto dvou událostí, kteří v inkriminovanou dobu místem procházeli či se v okolí zdržovali a incident viděli, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158. Informace k této události, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení? žádá veřejnost mluvčí.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. V případě prokázání viny hrozí ženě, která byla vzata do vazby, trest odnětí svobody až na deset let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru