Opilý muž usedl za volant a skončil v kruháči. Neměl ani řidičák
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Sokolovsko - V minulých dnech, krátce před třetí hodinou ranní, řídil 24 letý řidič osobní vozidlo značky Opel po silnici 3. třídy č. 2099 na výjezdu ze Sokolova.

Vlivem požití alkoholických nápojů zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla, při vjíždění na kruhový objezd přejel středový ostrůvek a přední částí vozidla narazil do kruhového objezdu. Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Té se podrobil a nadýchal 1,77 promile. Řidič se policistům přiznal, že před jízdou požil alkohol. Poté byl i se spolujezdcem z preventivních důvodů převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice na vyšetření. Po vyšetření byli oba propuštěni.

Řidič byl dále vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, kterému se také podrobil. Následně byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policistům během vyšetřování nehody nepředložil doklady od vozidla ani řidičský průkaz. Kontrolou v registru řidičů zjistili, že si řidič nezažádal o navrácení řidičského průkazu, ačkoliv zákaz řízení skončil již před třemi lety. Dopravní policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je nadále v šetření.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru