Díváte se na vůz druhé nejprodávanější značky na českém trhu za měsíc listopad
Ilustrační foto. Zdroj: hyundai.cz
Zajímavosti

ČR - Značka Hyundai v listopadu obhájila své říjnové prvenství v žebříčku prodejů v soukromém sektoru a potvrdila pozici druhé nejprodávanější automobilové značky na českém trhu.

Že se listopad nesl v úspěšném duchu, dokládá fakt, že bylo během něj registrováno celkem 2095 nových vozů značky Hyundai, což znamená tržní podíl 12,95% a druhé místo v žebříčku prodejů. Druhým nejprodávanějším modelem na českém trhu se stala i30, sedmou příčku obsadilo SUV Tucson. Úspěchem je však také růst o 52 % v listopadovém meziročním srovnání.

I v celkové statistice dosavadního průběhu roku 2021 drží značka Hyundai celkovou druhou příčku s 18514 registrovanými novými vozy a tržním podílem 9,71 %, což znamená meziroční nárůst o 26,8 %. Druhé místo navíc jihokorejské automobilce patří i při započítání segmentu lehkých užitkových vozů (kategorie N1).

Jak vyplývá z dat zveřejněných SDA, značka Hyundai také v listopadu obhájila své říjnové prvenství v žebříčku prodejů soukromým zákazníkům, kde registrovala celkem 1167 nových vozů a dosáhla tržního podílu 26,3 %.

„I nadále těžíme z faktu, že jsme jako jedni z mála výrobců stále schopní vyrábět a zákazníkům nabízet nové vozy. To je důležité především u modelů pocházejících z našeho výrobního závodu v Nošovicích, o které je na českém trhu dlouhodobě největší zájem,“ dodává k listopadovým statistikám generální ředitel Hyundai Motor Czech Martin Saitz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru