Nově zrekonstruované muzeum v Horní Blatné láká na novou expozici o dějinách krušnohorského města
Nová expozice v muzeu. Foto: Krajský úřad karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarsko - O víkendu byla za účasti náměstkyně hejtmanky Daniely Seifertové slavnostně otevřena nová expozice městského muzea v Horní Blatné. Návštěvníci se díky ní mohou seznámit s dějinami krušnohorského města, s tradičními řemesly a zejména pak s historií zdejšího hornictví. Projekt realizovalo město Horní Blatná s obecně prospěšnou společností Montanregion Krušné hory - Erzgebirge.

V minulém roce bylo muzeum, které převzalo do správy město Horní Blatná, po čtyřiceti letech uzavřeno. Jeho prostory se dočkaly kompletní rekonstrukce, včetně obnovení vytápění a instalace nového inventáře. Dnešní expozice se skládá z exponátů karlovarského a sokolovského muzea a ve velké míře také z předmětů od místních občanů. Ti je do muzea darovali či zapůjčili na základě výzvy starosty. Návštěvníci uvidí například krušnohorskou paličkovanou krajku, nádobí ze stříbra a cínu nebo model vratného vodního kola a důlního čerpadla s mihadly.

Na otevření muzea se kromě města podíleli také kurátorka Miluše Kobesová, Jan Prudík a ředitel obecně prospěšné společnosti Montanregion Krušné hory - Erzgebirge Michal Urban. Do budoucna se počítá s tím, že se expozice rozroste ještě o další nové přírůstky. Otevírací doba muzea prozatím nebyla stanovena.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru