Strážníci jsou v pohotovosti: Hřbitovy před Dušičkami přitahují pozornost zlodějů i vandalů
ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarsko - Dušičky jsou za dveřmi a jako každý rok v tomto předdušičkovém období začali střežit městští strážníci hřbitovy a jejich okolí před různými vyndaly a osobami, které tato místa nenavštěvují s čistými úmysly.

Velký zájem ovšem mohou vzbudit místa posledního odpočinku také u zlodějů, které láká výzdoba hrobů nebo různé předměty odložené pozůstalými při úpravě a zdobení hrobů jejich zesnulých příbuzných a známých. Pro řadu lidí je návštěva hřbitova událostí, kterou absolvují třeba jen jednou do roka, a to právě v těchto dnech. Někteří chodí za svými zesnulými každý týden a někteří, hlavně lidé z daleka, se přijedou podívat a zavzpomínat na své blízké jen v tomto období. Svá vozidla zaparkují v blízkosti hřbitovů a proto i zde probíhá ze strany městských strážníků zvýšená pochůzková činnost.

Hlídky strážníků také dohlížejí na to, aby návštěvníci hřbitovů měli ke svému rozjímání klid a nebyli kýmkoli zbytečně rušeni. Můžeme si jen přát, aby toto sváteční období proběhlo v co možná největším klidu a pohodě a strážníci nemuseli řešit žádné zbytečné přestupky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru