OBRAZEM: Hasiči evakuovali hotel Imperial kvůli požáru pokoje. Šlo o prověřovací cvičení
Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Prostory pětihvězdičkového hotelu Imperial v Karlových Varech zažily ve středu 14. listopadu požární zásah. Ve spolupráci s vedením hotelu zde hasiči připravili prověřovací cvičení. V pátém a šestém patře s použitím vyvíječe kouře simulovali hasiči požár v jednom z pokojů.

Cílem cvičení bylo prověřit činnost personálu při potvrzení místa požáru, nahlášení události na tísňovou linku a zajištění evakuace osob z objektu. Dále pak prověřit činnost velitele zásahu během spolupráce s personálem a využití dokumentace zdolávání požáru, prověřit nástupní plochy pro požární zásahovou techniku a prověřit taktiku zásahu při vyhledání požáru, záchraně osob, lokalizaci a likvidaci požáru v prostorách ubytovacího zařízení.

Hlavním smyslem cvičení byla součinnost personálu při vyhlášení poplachu, na místě tak zasahovaly jen tři jednotky hasičů. Při ohlášení skutečného požáru v hotelu by na místo okamžitě vyjelo podstatně více jednotek. Figuranty pro záchranu a evakuaci představovali v hotelových pokojích studenti karlovarské střední školy, několik z nich bylo nutné kvůli kouři zachránit v koši výškové techniky. Z hlediska požární prevence nebylo během cvičení v hotelu zjištěno žádné pochybení.

Zasahující jednotky:

HZS Karlovy Vary (CAS 20 Scania, CAS 24 Scania, AŽ 42 Iveco)

JSDH Stará Role (CAS 24 L101)

JSDH Ostrov (CAS 20 Man)

Foto:

1511hasici1

1511hasici2

1511hasici3

1511hasici4

1511hasici5

1511hasici6

1511hasici7

1511hasici8

1511hasici10

1511hasici11

1511hasici12

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru