V Karlovarském kraji začala fungovat první ambulantní poradna pro osoby se závislostí
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V polovině září došlo ke slavnostnímu otevření první ambulantní poradny pro osoby se závislostí v Karlovarském kraji. Poradna se nachází v Sokolovské ulici v Karlových Varech a její služby jsou poskytovány veřejnosti zcela bezplatně.

Poradna je provozována organizací Světlo Kadaň z.s., která v Karlových Varech mimo jiné zajišťuje i místní kontaktní centrum a terénní programy. Jejím cílem je poskytovat pomoc uživatelům drog vedoucí ke snížení škod na psychickém zdraví a ke snížení jejich sociální exkluze, usilovat o změnu rizikového chování a rovněž se je snažit motivovat ke změně životního stylu směrem k abstinenci. Poradna se mimo jiné zabývá i závislostmi dalšího typu, jako jsou závislosti na herních automatech či například videohrách.

„Karlovarský kraj se již delší dobu potýkal s problémem absence jakékoliv ambulantní poradny pro osoby závislé či závislostí ohrožené. Jsme proto rádi, že se v Karlových Varech otevírá první poradna, jež nabídne pomoc osobám, které ambulantní služby potřebují,“ upřesnil náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí a bezpečnosti Petr Kubis.

V rámci ambulantní léčby se zaměstnanci poradny snaží také zvýšit dostupnost této služby osobám, které nemohou nebo nechtějí opustit své stávající sociální vazby, i těm, které zatím stále nemají představu, jaký druh pomoci hledají. Služba je určena také jako forma podpory pro rodinné příslušníky a osoby blízké závislých. Podrobné informace, včetně kontaktů a provozní doby, najdete na těchto internetových stránkách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru