Medaile rozdány! Karlovarští olympionici jich vybojovali celkem 24
Foto zdroj: FB Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Medaile jsou rozdány, včerejším závěrečným ceremoniálem skončily Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže v Karlovarském kraji.

Jedné z nejprestižnějších sportovních událostí v historii regionu se účastnilo 14 výprav z jednotlivých krajů a hlavního města Prahy, které vyslaly celkem 1340 sportovců. Mladí olympionici z našeho kraje dosáhli významného úspěchu a získali 24 medailí. V bodovém pořadí krajů obhájil prvenství Liberecký kraj, Karlovarský skončil v tvrdé konkurenci devátý.

 „Přípravy olympiády byly velmi náročné a po celou dobu jejího průběhu jsme se snažili o to, aby sportovci, trenéři, další účastníci, fanoušci a veřejnost měli všechno potřebné pro to, aby se v našem kraji cítili co nejlépe a nic jim nechybělo. Děkuji všem sportovcům za jejich úžasné výkony a za výsledky, kterých dosáhli. Nezáleží na tom, kdo získal jakou medaili, protože pro nás je to nejdůležitější, že sportují s chutí a jsou velkým vzorem pro ostatní. Dík patří všem trenérům za jejich úsilí, podporu a trpělivost, rodičům, fanouškům.

Děkuji Českému olympijskému výboru především za to, že nám byl skvělým partnerem a ve všech ohledech nás podporoval a pomáhal nám v přípravě i realizaci olympiády. Totéž platí pro všechny ostatní partnery a pořadatelská města – Boží Dar, Jáchymov, Ostrov, Karlovy Vary, Sokolov, Cheb, Mariánské Lázně i Skiarenu Fichtelberg. Obrovské poděkování si zaslouží ředitelé jednotlivých sportů, organizátoři a dobrovolníci, bez nich by to nešlo. Jednu chvíli to vypadalo, že nedostatek sněhu úplně nabourá olympijský program, ale nestalo se tak, díky těm obětavcům, kteří neváhali vzít do ruky lopaty a doslova vybudovat zasněžené tratě,“ vysvětlila Jana Mračková Vildumetzová, předsedkyně Řídicího výboru ODM 2020 a náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje, jež byla nadšená z medailového úspěchu sportovců Karlovarského kraje.

Medailový zisk​ olympioniků z našeho regionu příjemně překvapil i hejtmana Karlovarského kraje Petra Kubise: „Přiznám se, že jsme to nečekali, v roce 2018 získali naši sportovci v Pardubickém kraji na zimní olympiádě dětí a mládeže 13 medailí, tipovali jsme, že letos to bude u nás podobné. Ale ta radost každý olympijský den rostla a 24 cenných kovů, to nás moc potěšilo.

Plánujeme společné setkání s olympijskými medailisty a jejich trenéry, chceme všem poděkovat za vynikající reprezentaci regionu.“ Mnohým sportovcům budou atmosféru olympiády připomínat unikátní medaile a poháry, které podle návrhu Lenky Sárové Malíské originálním způsobem zpracovala porcelánka Thun 1794. Domů si určitě také řada účastníků odváží malou plyšovou podobu olympijského maskota – veverku Čiperku.

Olympijskou vlajku a tím i pořadatelskou štafetu příští Olympiády dětí a mládeže přebírá Olomoucký kraj, kde se akce uskuteční v létě příštího roku. Souhrnné výsledky a veškeré další informace k olympiádě dětí a mládeže hledejte na stránkách ODM.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru