Města v kraji musí zajistit ubytování pro bezdomovce a vykázané osoby s nařízenou karanténou či onemocněním COVID-19
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - ​Karlovy Vary, Ostrov, Sokolov, Cheb, Mariánské Lázně, Kraslice a Aš budou muset zajistit ubytování lidem bez domova v případě, že mají nařízenou karanténu či už se u nich prokázalo onemocnění COVID-19. Opatření se vztahuje i na ty občany, kteří byli z důvodu domácího násilí vykázáni z domu. Rozhodl o tom dnes hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

„Předběžně už jsem o tom s karlovarskou paní primátorkou a starosty obcí s rozšířenou působností mluvil, v těchto městech je třeba zajistit po dohodě s hygieniky místa, ve kterých budou moci odděleně být umístěni občané bez domova a vykázaní v případě, že jsou v karanténě, nebo se už u nich prokázalo onemocnění COVID-19. Počítáme také s tím, že by byla v těchto vyčleněných budovách poskytována nezbytná péče a zásobování. Navíc bude nutné zajistit i ostrahu takových objektů. Společně jsme se shodli na tom, že je to sice velmi náročné, ale nezbytné opatření, abychom zabránili šíření nákazy ve městech a okolních obcích právě kvůli lidem, kteří se i přes karanténu nebo prokázané onemocnění pohybují venku mezi ostatními lidmi, protože nemají kde být. Většina starostů má podobná místa vytipovaná, ještě si upřesníme kapacitu. Zpočátku by byly tyto budovy v provozu jen v Karlových Varech, v Sokolově a v Chebu, pokud by to bylo zapotřebí, následně i v ostatních obcích s rozšířenou působností,“ upřesnil hejtman.

Vyhrazené budovy sloužit nejen obyvatelům uvedených měst, ale i ostatních obcí v jejich správním obvodu. V případě potřeby se kraj podle krizového zákona bude podílet na financování provozu vyčleněných objektů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru