Kraj rozdělí tisíce roušek a respirátorů mezi onkologicky nemocné pacienty
ilustrační foto, zdroj: FB Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj rozdělí respirátory a roušky i onkologickým ambulancím v regionu a onkologickému oddělení chebské nemocnice pro jejich pacienty.

Hejtman Petr Kubis uvedl: „Celkem rozdělíme třem onkologickým pracovištím a onkologickému oddělení chebské nemocnice 3050 respirátorů a 4 tisíce roušek. Chceme tak přispět k tomu, abychom chránili pacienty, kteří se léčí s onkologickým onemocněním a každá i lehčí nákaza může mít velmi vážné důsledky pro jejich zdravotní stav.“ V tomto případě se nejedná o dodávku ochranných prostředků od státu, ale o pomůcky, které kraj zakoupil navíc. Lékaři by je pacientům měli rozdat podle potřebnosti.

Krajský radní Jan Bureš dodal: "Je povinností každé civilizované společnosti se postarat o ty nejzranitelnější skupiny obyvatel. Kromě toho, že se kraj snaží o preventivní opatření v pobytových zařízeních sociálních služeb a ochranné prostředky posílá i do léčeben dlouhodobě nemocných, tedy zejména seniorům, chce tímto způsobem pomoci také onkologicky nemocným lidem."

Ochranné prostředky dostanou tato onkologická pracoviště:

  • HematoCentrum s.r.o., Karlovy Vary – 650 ks respirátorů a 1000 ks roušek
  • Medifi ambulance s.r.o., Sokolov – 800 ks respirátorů a 1000 ks roušek
  • Onkologická ambulance s.r.o., Karlovy Vary – 800 ks respirátorů a 1000 ks roušek
  • Nemocnice Cheb (obor klinická onkologie) – 800 ks respirátorů, 1000 ks roušek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru