V Drmoulu a Trstěnicích si oddychnou. Stavba obchvatu obcí byla dnes slavnostně otevřena
Pětikilometrový úsek dnes otevřel Andrej Babiš a Karel Havlíček. Foto zdroj: Twitter Úřad Vlády ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo ve čtvrtek 4. června pětikilometrovou přeložku mezi obcemi Trstěnice a Drmoul na silnici I/21.

Nově zprovozněná přeložka odstraňuje nevyhovující směrové i výškové uspořádání této dopravně velmi zatížené komunikace. "Odklon tranzitní dopravy přinese obyvatelům obcí Trstěnice a Drmoul výraznou úlevu zejména díky snížení hluku, řidičům přeložka zajistí bezpečnější a plynulejší jízdu. Z české silniční mapy tak mizí další nehodové místo“, uvedl k nově zprovozněnému obchvatu generální ředitel ŘSD ČR Radek Mátl.

V rámci výstavby bylo provedeno 250 000 m3 výkopů a 175 000 m3 násypů. Na hlavní trase se nacházejí dva propustky, čtyři mosty a dva silniční nadjezdy. Trasa prochází v ochranném pásmu vodního zdroje pivovaru Chodovar, a proto bylo nutno vybudovat kanalizaci v délce cca 2,2 km včetně záchytných norných stěn.

Stavba byla spolufinancována v rámci Operačního programu Doprava 2014 – 2020 z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

I/21 Trstěnice – Drmoul

Hlavní trasa:

  • délka: 5,0 km
  • kategorie: S 11,5/80
  • plocha vozovek: 81 278 m2
  • počet stavebních objektů: 45
  • Zhotovitel: EUROVIA CS, a. s., BERGER BOHEMIA, a. s., ALGON, a. s.
  • Cena stavby dle smlouvy: 376,1 mil. Kč bez DPH
  • Termín výstavby: 03/18 – 06/20

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru