Kraj chce podpořit cestovní ruch. Hostům přispěje na ubytování v hotelech v regionu
ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Od 1. října startuje krajský program na podporu cestovního ruchu. Kraj přispěje hostům hotelů, penzionů a dalších ubytovacích zařízení v regionu na jejich pobyt.

Na posledním zasedání Zastupitelstva Karlovarského kraje bylo schváleno poskytování daru na podporu ubytování pro období od 1. října 2020 do konce roku. Právě v této době končí sezóna a počet návštěvníků by poklesl, příspěvek je ale může inspirovat k podzimnímu pobytu v nádherné přírodě regionu, nebo k zajištění silvestrovského ubytování.

„Každý, kdo se ubytuje v některém hotelu, penzionu, nebo jiném ubytovacím zařízení na minimálně 3 a maximálně až 6 nocí, bude moci zpětně požádat o proplacení 50 procent ceny za jednu noc pobytu, ale výhradně do výše 300 korun. Samozřejmě budeme rádi, když se lidé ubytují i na delší dobu než 6 nocí, ale příspěvek se vztahuje jen na zmíněných maximálně šest.

Příspěvek platí pro skupinu až celkem 5 osob, aby to mohly využít například rodiny s dětmi. Zájemci mohou uplatnit žádost o příspěvek i na více termínů, ale maximálně musí jít o 1 termín v měsíci. Věřím, že lidé této příležitosti využijí a příjemné podzimní dny a zimní období budou trávit právě v našem kraji,“ uvedl hejtman Petr Kubis s tím, že příspěvek mohou čerpat všichni občané Evropské unie, kteří předloží fakturu či potvrzení o úhradě ubytování.

Příspěvek jim bude formou daru vyplacen zpětně. Kraj prozatím na tento program vyčlenil 3 miliony korun. „Počítáme s tím, že pokud by se tato naše výzva osvědčila, můžeme diskutovat o prodloužení doby poskytování příspěvku. Klademe důraz na to, že sám host ubytovacího zařízení si vybere ubytování, pokud bude chtít podporu kraje, musí jít o ubytovatele s živnostenským oprávněním, slevu následně uplatní u Karlovarského kraje, a to prostřednictvím elektronického systému.

Bereme tento náš program jako navazující aktivitu na VARY voucher, či na nabídku dalších lázeňských měst. Podle informací mimo jiné z Mariánských Lázní víme, že se klientela i lázeňských měst postupně mění, více jezdí rodiny s dětmi, pro ty by právě příspěvek kraje mohl být zajímavý,“ doplnil hejtman.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru