Vlastníci a uživatelé nemovitostí by neměli zapomenout na prořezávku zeleně v okolí elektrického vedení
Ilustrační foto, zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovarsko - Vlastníci a uživatelé nemovitostí, přes které vede nadzemní elektrické vedení (nebo na ně zasahuje ochranné pásmo), by měli nadcházející období vegetačního klidu využít k nezbytné prořezávce nebo odstranění zeleně v okolí zařízení. Je to podmínka bezpečného a spolehlivého provozování distribuční soustavy.

K zásahu vyzývá její provozovatel ČEZ Distribuce, a.s. a zároveň upozorňuje, že pokud vlastník či uživatel pozemku neodstraní stromoví a jiné porosty ani po předchozím upozornění a stanovení rozsahu do 15. listopadu, má provozovatel distribuční soustavy právo odstraňovat a oklešťovat zeleň, provádět likvidaci odstraněného a okleštěného stromoví a jiných porostů ohrožujících bezpečné a spolehlivé provozování zařízení distribuční soustavy.

Více informací a další podrobnosti včetně video návodu k bezpečnému provedení ořezu stromoví jsou zveřejněny na internetových stránkách www.cezdistribuce.cz/orezy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru