Město opravuje havarijní stav kolumbária v Rybářích
Město opravuje havárii kolumbária v Rybářích. Foto zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Město opravuje havarijní stav jednoho z kolumbárií v Rybářích, na severní straně budovy krematoria.

Kvůli závadám v podloží se utrhly dva sloupy a mezi nimi se začala vyvracet konstrukce, osazená z obou stran kolumbárními schránkami. Týká se to 64 schránek. Urny s ostatky zesnulých byly spolu s dalšími předměty z poškozených schránek vyjmuty, zdokumentovány a dočasně deponovány u hřbitovní správy, následně byly přemístěny do volných schránek v ostatních kolumbáriích na hřbitově v Rybářích.

O této změně jsou průběžně vyrozumíváni pozůstalí, informace o přemístění schránek z důvodu havárie je zveřejněna i u vstupu do areálu na informační tabuli u kanceláře krematoria.

Havárie si vyžádala také opravy podlah a sloupů mezi kolumbárii, ty budou na Památku zesnulých opraveny a dočasně kryty dřevěnou podlahou a opláštěním sloupů. Přístup k ostatním schránkám bude tedy bezpečně zajištěn. Po dokončení oprav město pořídí rovněž nové kolumbárium.

Město Karlovy Vary a hřbitovní správa se omlouvají všem dotčeným pozůstalým za komplikace způsobené havárií.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru