VIDEO: Cizinec na Nový rok v Karlových Varech pobodal ženu, další znásilnil! Už padlo obvinění
Reprofoto video, zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a zvlášť závažného zločinu znásilnění.

Obviněný cizinec, který přijel do Karlových Varů v pátek 31. prosince 2021 v rámci silvestrovských oslav, se měl nejprve během nich poznat v nočních hodinách s místní sedmatřicetiletou ženou. Na tu měl následně 1. ledna letošního roku krátce po třetí hodině ranní zaútočit v lesním porostu poblíž restauračního zařízení v Karlových Varech.

Cizinec, který měl útočit s úmyslem ženu usmrtit, jí měl způsobit vážná bodnořezná poranění v oblasti hrudníku a z místa utéct. Vážně zraněná žena měla následně s vypětím všech svých sil dojít do několik set metrů vzdáleného restauračního zařízení, kde upadla do bezvědomí. Poté byla žena převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Její zdravotní stav je v tuto chvíli stabilizovaný, avšak stále je v ohrožení života.

https://www.youtube.com/watch?v=uQtDIul-sf8

Cizinec měl dále krátce po agresivním útoku na sedmatřicetiletou ženu potkat o několik ulic dále teprve devatenáctiletou dívku, kterou měl ohrožovat nožem a přitom po ní požadovat pohlavní styk. "Dívka měla odmítat a bránit se, ovšem po fyzickém napadení cizince měla omdlít. Následně na ní měl třiadvacetiletý cizinec vykonat soulož a poté z místa utéct. Zdravotní stav poškozené devatenáctileté dívky není života ohrožující a v současnosti již není hospitalizována ve zdravotnickém zařízení," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Ihned po přijetí oznámení o útoku na sedmatřicetiletou ženu na Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje došlo k vyslání maximálního počtu policejních hlídek k místu, kde byla poškozená sedmatřicetiletá žena nalezena. V krátké době získali policisté přibližný popis pachatele, po kterém ihned začali intenzivně pátrat v Karlových Varech, v městských lesích a kolem nich a dále v rámci dalších míst Karlovarského kraje.

V průběhu pátrání po pachateli útoku na sedmatřicetiletou ženu přijali policisté oznámení o znásilnění devatenáctileté dívky, která byla po útoku pachatele nějakou dobu v bezvědomí. Velmi krátce po přijetí tohoto druhého oznámení byl v rámci intenzivního pátrání karlovarských policistů podezřelý muž zadržen.

"Cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,23 promile. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody na deset až osmnáct let," uvedl dále policejní mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru