Náklaďák jel po dálnici přetížený o třináct tun! Řidič z toho měl nepříjemnosti
Foto zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ve čtvrtek 13. ledna letošního roku prováděli policisté z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje v odpoledních hodinách na dálnici D6 dopravní kontroly u nákladních vozidel, které byly zaměřeny na kontrolu hmotnostních limitů. Krátce před 16. hodinou policisté předepsaným způsobem zastavili nákladní vozidlo značky Mercedes-Benz jedoucí ve směru od Karlových Varů na Sokolov.

Při silniční kontrole předložil dvaašedesátiletý řidič nákladního automobilu předepsané doklady pro řízení a provoz vozidla. Zároveň se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Poté policisté provedli nízkorychlostní vážení nákladního vozidla, při kterém bylo zjištěno, že je vozidlo naložené zeminou přetíženo o 13 tun.

Z tohoto důvodu byla dvaašedesátiletému řidiči zakázána další jízda do doby, než bude náklad přeložen. Zároveň mu byl uložen příkaz na místě, tedy pokuta. Provozovatel vozidla byl předán příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru