Ředitelství silnic a dálnic hlásí zastavení oprav mostů na silnici do Plzně
Foto zdroj: ŘSD
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na silnici I/20 ve směru z Karlových Varů do Plzně, která je ve správě Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR), byly zastaveny stavební práce na dvou mostech u Kfel. Důvodem je insolvenční řízení, v němž se ocitl zhotovitel stavby, společnost Raeder & Falge s.r.o.

Staveniště firma opustila a s karlovarskou správou ŘSD ČR​ nyní nekomunikuje. Doposud byly provedeny bourací práce nad nosnou konstrukcí a základech obou mostů. Stávající nosné konstrukce jsou částečně obnažené, proto je potřeba co nejdříve dokončit jejich opravu či je zakonzervovat. Pracovníci ŘSD ČR aktuálně monitorují a analyzují stav obou mostů. Na základě toho pak zvolí další postup.

Na místě bude do konce listopadu 2022 platit stávající úplná uzavírka s objízdnou trasou po souběžné provizorní vozovce pro vozidla do 3,5 t. Na trase je kyvadlový provoz řízen semafory. Vozidla nad 3,5 t jsou pak odkloněna přes Bochov a poté zpět na Toužim. Dočasné dopravní značení na objízdné trase se bude upravovat tak, aby během zimního období byla souběžná komunikace sjízdná pro všechna vozidla a bylo možné na tomto úseku provádět zimní údržbu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru