VIDEO: Mladík ukradl auto hluchému muži, v něm pak zběsile ujížděl policejní hlídce. Nepomohl ani varovný výstřel
Reprofoto video, zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Chebsko - Čtyřiadvacetiletý muž z Tachovska se měl v pondělí 31. října letošního roku zmocnit na odstavné ploše autoservisu v Mariánských Lázních osobního automobilu značky Škoda, které si v tomto servisu nechal opravit šestatřicetiletý neslyšící muž. 

"Čtyřiadvacetiletý muž měl vozidlem jezdit po Mariánských Lázních. Krátce po půlnoci chtěla z důvodu nepřiměřené rychlosti vozidlo předepsaným způsobem zastavit policejní hlídka z místního obvodního oddělení. Řidič byl následně policisty vyzván k zastavení vozidla výstražným zvukovým a světelným znamením s nápisem STŮJ. Na výzvu ovšem řidič osobního automobilu nereagoval a před policisty začal ujíždět. Během zběsilé jízdy nerespektoval několik dopravních značek a svou jízdou tak ohrožoval jiné účastníky silničního provozu," popsal akci policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Řidič měl před policisty ujíždět několik kilometrů přes několik měst a obcí. Policisté ho opakovaně vyzývali k zastavení vozidla prostřednictvím výstražného zvukového a světelného zařízení. Použit byl také donucovací prostředek varovný výstřel, ovšem ani na to mladík nereagoval a pokračoval ve své zběsilé jízdě.

https://www.youtube.com/watch?v=8pGalldJHVY

"Po několika kilometrech řidič vjel na cyklostezku u obce Michalovy Hory na Tachovsku, kde z vozidla z místa řidiče v době, kdy automobil byl ještě v pohybu, vyskočil. Poté byl policisty zadržen. Následně se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, který vyšel s negativním výsledkem. Podrobil se také orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látky THC a amphetamine/methamphetamine. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Následně byl dvaatřicetiletý muž převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům," uvedl mluvčí.

Provedenou lustrací navíc policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletý muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2024.

"Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," dodal na závěr Jakub Kopřiva.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru