AKTUÁLNĚ: U Stráže nad Ohří havarovala cisterna. Silnice je kompletně uzavřená!
Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na pozemní komunikaci č. I/13 poblíž Stráže nad Ohří na Karlovarsku došlo k havárii cisterny.

"Nedošlo k úniku převáženého nákladu. Silnice je v současné době zcela uzavřena. Na místě zasahují složky IZS," informuje policie ČR na twitteru.

Silnice je velmi vytížená a objízdné trasy složité. Do budoucna by mohlo pomoci rozšíření komunikace na čtyři pruhy. Karlovarský kraj se kvůli tomu obrátí na Ministerstvo dopravy ČR (MD ČR) s požadavkem, aby v plánech na přeložku silnice I/13 ve směru od Ostrova do Klášterce nad Ohří počítalo s vedením této komunikace výhradně ve čtyřpruhu. V technickoekonomické studii z roku 2022, kterou MD ČR nechává zpracovat, se zvažuje i střídavý třípruh. V současné době se studie nachází v etapě vyhodnocování připomínek obcí a dotčených orgánů.

„Odmítáme jakékoliv pro nás krátkozraké řešení, které by přinesl střídavý třípruh. Komunikace I/13 je tepnou propojující nejen Karlovarský a Ústecký kraj, ale také je třeba vidět tuto spojnici směrem na Německo a Polsko. A vzhledem k dalšímu plánovanému rozvoji našich krajů je třeba mít k dispozici pro osobní i nákladní dopravu plnohodnotné kapacitní spojení. Jedině tak bude zajištěn plynulý a bezpečný průjezd celé podkrušnohorské trasy od Ústí nad Labem ve směru na Most, Chomutov, Ostrov a Karlovy Vary i dále do Německa,“ vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Apel na ministerstvo dopravy v této věci schválilo i krajské zastupitelstvo na svém jednání 31. října 2022.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru