POZVÁNKA: Výstava věnovaná vánočním ozdobám připomene historii jejich výroby
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Výstava Muzea Karlovy Vary s názvem „Příběh skleněné ozdoby“ přibližuje způsob výroby skleněných foukaných vánočních ozdob a jejich historii. Návštěvníci zhlédnou výrobky manufaktury z Hlinska a společnosti z Liberce, které se výrobou vánočních ozdob zabývají.


Představeny budou také následné kolekce skleněných foukaných ozdob, které budou vystavené na vánočních stromcích. Vystavené budou kolekce - „Pocta lázeňským lesům“, „Vlastenecké perníčky“, „Severská kolekce“ inspirovaná Islandem, dále „Marcipánová kolekce“ inspirovaná marcipánem a cukrovím a také kolekce „Mašinky“, jejíž tvůrci se nechali inspirovat lokomotivami a vagóny.

Expozici doplní tradiční ozdoby z Krušnohoří, které používali naši předkové. Dále bude možné zhlédnout dokumentární film, který představí ruční výrobu ozdob.

Na vernisáži, která se uskuteční v sobotu 19. listopadu od 15 hodin v prostorech Muzea Karlovy Vary, se bude konat tvůrčí dílna a návštěvníci si mohou nazdobit skleněnou vánoční ozdobu hvězdičku. Výstavu bude možné zhlédnout do 29. ledna 2023.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru