POZVÁNKA: Nenechte si ujít komentované prohlídky statku Milíkov! Už tuto neděli
Statek Milíkov. Foto zdroj: Muzeum Cheb
Karlovy Vary

Chebsko - Ještě nemáte plány na neděli 30. dubna? Pak můžete zavítat do Milíkova, kde se Muzeum Cheb připojí k programu tradičního stavění obecní MÁJE. Připraveny jsou pro vás tři komentované prohlídky nově zrekonstruovaného hrázděného statku. První začíná v 17 hodin, další pak proběhnou v 18 a 19 hodin. K návštěvě historické perly Chebska jsou zváni místní i přespolní.

Hrázděný statek Milíkov patří mezi expoziční objekty spravované Muzeem Cheb. Tato významná památka lidové architektury prošla v uplynulých letech rozsáhlou rekonstrukcí a veřejnosti byla otevřena v roce 2021. Celý areál statku nabízí vhled do života zemědělské usedlosti na Chebsku koncem 19. a v první třetině 20. století. Expozice si konkrétně klade za cíl seznámit návštěvníky s dějinami objektu, s typologií hrázděných staveb na Chebsku, s každodenním životem na statku, s drobnou řemeslnou a domáckou výrobou i specifiky chebského folklóru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru