Vedení města Karlovy Vary vyjednává o dostupnosti poštovních služeb
Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Vedení města Karlovy Vary pokračuje v jednání s Českou poštou o jejím plánu na uzavření většiny poboček. Z devíti by v Karlových Varech měly zůstat zachovány pouze tři, a to hlavní pošta v centru města a pobočky ve Staré Roli a Doubí. Na jednání 25. dubna primátorka Andrea Pfeffer Ferklová, spolu s náměstkem Martinem Duškem, zástupcům České pošty přednesla argumenty a návrhy na přehodnocení razantního omezení poštovních služeb pro obyvatele města.

„Navrhli jsme výměnu hlavní pošty za dvě pobočky – v Rybářích a horních Drahovicích. Z našeho pohledu je provoz objektu hlavní pošty velmi nákladný a zachování této pobočky je tak v rozporu s avizovanými důvody redukce a snahou o úspory. Navíc nás již dříve zástupci České pošty informovali o záměru budoucího prodeje této nemovitosti. Velmi komplikovaná je zde vzhledem k prostorovým možnostem dopravní obslužnost a nemožnost zaparkovat bude samozřejmě padat na naši hlavu. Naproti tomu dvě pobočky v horních Drahovicích a Rybářích jsou dostupné daleko lépe jak MHD, tak individuální dopravou, navíc se nachází v hustě osídlených lokalitách. Česká pošta ale v tuto chvíli na zachování hlavní pošty a redukci na pouhé tři pobočky trvá. Velmi mě mrzí, že se staví odmítavě k zachování pošty v horních Drahovicích, kde bydlí mnoho seniorů,“ shrnuje jednání primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Naopak pozitivní odezvu má další návrh města na ponechání provozu pobočky v Rybářích výměnou za poštu v Doubí. „Rybářská pošta má větší takzvanou spádovost a zejména počet provedených poštovních transakcí, její prostory jsou nepochybně větší a v daleko lepším stavu než u pošty v Doubí,“ dodává náměstek primátorky Martin Dušek.

V zájmu posílení dostupnosti poštovních služeb budou ještě zástupci města jednat o zřízení provozoven partnerských pošt. „Jednáme o znovuotevření pošty v nákupním centru Tesco a přišli jsme s nápadem oslovit majitele budovy Tržnice v centru města, kde mimo jiné funguje supermarket, zda by přistoupil na možnost umístit v budoucnu poštu v těchto prostorách. Po plánovaném prodeji budovy hlavní pošty by možnost pronájmu prostor v tomto objektu mohla být pro Českou poštu velmi zajímavá,“ uzavírá primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru