Karlovarští celníci zadrželi další nelegální automaty
Foto: Celní správa ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Celníci v boji proti nelegálnímu hazardu nepolevují. V jedné chebské herně zajistili od začátku letošního roku 26 nelegálních hracích automatů v celkové hodnotě 2,6 milionu korun.

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je kontrola provozování hazardních her. Celníci vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na nelegální, tak i na legální provozování hazardních her.

Příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj zadrželi v jedné herně v Chebu od ledna letošního roku při 8 kontrolách 26 výherních technických zařízení, takzvaných kvízomatů, které si provozovatel opakovaně pořizoval. Kontrolovaná osoba porušila zákon o hazardních hrách ve znění pozdější zákonů tím, že provozovala hazardní hru, ke které nebylo uděleno povolení.

Nelegální automaty celníci z provozoven odvezli do skladu celní správy. Zjištěná porušení zákona budou projednána v rámci správního řízení, při němž provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru