Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Německý Baden-Baden je nejaktivnějším partnerským městem Karlových Varů. O různorodé formy spolupráce se v tomto lázeňském městě stará Spolek pro partnerskou spolupráci. Své aktivity v rámci víkendové návštěvy v Karlových Varech prezentovali předseda spolku Lutz Benicke a Monika Probst, která má na starosti spolupráci s Karlovými Vary.

V salonku Grandhotelu Ambassador Národní dům o své činnosti hovořili s karlovarskou primátorkou Andreou Pfeffer Ferklovou, jejím náměstkem Lubomírem Kovářem a zejména se zástupci místních zájmových organizací a subjektů, mimo jiné z řad umělců, sportovců, seniorů, školství. Smyslem setkání bylo inspirovat je k novým aktivitám a iniciovat tak rozšíření spektra partnerské spolupráce obou měst a jejich obyvatel. 

Spolek z Baden-Badenu organizuje pravidelně zájezdy občanů města do Karlových Varů, podporuje výměnné pobyty středoškolských studentů. Opakovaně k nám přijíždějí umělci, kteří zde vystavují svá díla, soubory z Baden-Badenu vystupují na folklorním festivalu, hobby běžci se účastní půlmaratonu. Brzy bude v Karlových Varech k vidění výstava výtvarných děl školáků z Baden-Badenu, kteří malovali obrazy na téma lázně a UNESCO.

Karlovy Vary a Baden-Baden navázaly úzké vztahy a kontakty již v roce 1990. Oficiálně pak bylo partnerství uzavřeno v listopadu roku 1998. Obě města jsou také spolu s dalšími věhlasnými lázněmi jako Slavná lázeňská města Evropy na Seznamu světového dědictví UNESCO. 

Spolek pro partnerskou spolupráci Baden-Badenu má kolem 280 členů rozvíjí nejrůznější aktivity na podporu partnerství a vzájemných vazeb s pěti partnerskými městy. Vedle Karlových Varů jsou to města Menton, Moncalieri, Jalta a Soči. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru