Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - První březnovou neděli odstartoval v Karlových Varech oficiálně další ročník akce PijuPrameny. Jejím cílem je nabídnout zdejší veřejnosti možnost vyzkoušet léčivou sílu pramenů, osvědčenou staletími a stvrzenou uznáním evropského léčebného lázeňství jako světového dědictví na seznamu UNESCO. 

V pět hodin odpoledne se na Mlýnské kolonádě sešli někteří z letošních účastníků, aby si společně s autory projektu a jeho ambassadory připili vodou karlovarských pramenů na zdraví a neformálně zahájili svou třítýdenní pitnou kúru. 

Podle Josefa Dlohoše, ředitele pořádajícího Infocentra města Karlovy Vary (vpravo), se letos do společného pití zapojilo přes 400 účastníků. 

Přítomni byli i dva ze tří "ambassadorů", známých karlovarských osobností, které ozdravné pití veřejně podporují - primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (vlevo) a archeolog Jiří Klsák (u mikrofonu). Třetí ambassadorkou je ředitelka Karlovarského symfonického orchestru Michaela Moc Káčerková. 

Pro ty, kdo se chtějí o projektu dozvědět více: https://www.pijuprameny.cz/

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru