Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chodov – Šestačtyřicetiletý muž z Chodova měl na konci minulého roku v rámci zaměstnání při rozvážení balíků obdržet bankovku, u které později zjistil, že se jedná o padělek. Bankovku si uschoval doma a neměl v plánu jí použít. Jenže bankovka nakonec skončila ve vkladovém bankomatu.

O několik dní později, když muž nebyl ve svém bydlišti, tak k němu měla přijít jeho jednasedmdesátiletá matka, která mu chtěla v bytové jednotce poklidit. Při úklidu nalezla bankovku, ovšem nepoznala, že se jedná o padělek. „Vzhledem k tomu, že její syn měl v minulosti problémy s finančními prostředky, tak se rozhodla bankovku vložit přes vkladový bankomat na svůj bankovní účet, aby její syn peníze neutratil," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že žena tak učinila a při vkladu byla bankovka zadržena bankou z důvodu, že se jedná o padělek, což bylo následně i potvrzeno v odborném vyjádření od České národní banky.
 
Sokolovští kriminalisté se tímto případem začali zabývat. Následně zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu padělání a pozměnění peněz.
 
V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru