Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Rada Karlovarského kraje schválila rozdělení finančních prostředků z dotačního Programu na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí. Celkem se jedná o 30 milionů korun.

          

„V tomto programu každoročně evidujeme velký zájem a nejinak je tomu také v roce letošním. A to navzdory tomu, že k původně vyhrazeným 20 milionům jsme z přebytku hospodaření z loňského roku uvolnili ještě dalších deset milionů, což je v historii kraje zatím nejvyšší částka. Naprosté většině žadatelů byla dotace poskytnuta, i když ne vždy v požadované výši," uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.                         

Na krajský úřad bylo doručeno celkem 146 žádostí v požadované výši téměř 79 milionů korun. Po vyhodnocení všech žádostí pak byla částka 30 milionů korun rozdělena mezi 130 žadatelů. Účelem dotačního programu je podpora realizace projektů záchrany, obnovy a využití nejen kulturních památek, ale i památkově hodnotných objektů a památkově hodnotných movitých věcí na území Karlovarského kraje.  

Finanční prostředky pomohou například s obnovou a záchranou goticko-renesančního domu v Horním Slavkově, restaurováním oltáře v kostele v Kynšperku nad Ohří, opravou a rekonstrukcí střechy na zámku Stružná, restaurováním sloupu na Starém náměstí v Sokolově, obnovou městského opevněné na chebském hradě či s finálním dokončením obnovy Findlaterova altánu v Karlových Varech a dalšími. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru